به گزارش ایرنا، امروزه فناوری اطلاعات به عنوان یک ابزار پیشران، نقش مهمی در ارتقای سطح زندگی هوشمند و دیجیتالی ایفا میکند و اهمیت شایانی در توانمندسازی فعالیت های اقتصادی و آموزشی، گسترش بازارهای محلی و تجارت الکترونیک دارد به طوری که فناوری محیط ارتباطی وسیله ای برای نشر ابعاد توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است و در حفظ محیط زیست و اجرای عدالت اجتماعی و محرومیت زدایی نقش قابل توجهی دارد.
همچنین در خصوص لزوم توسعه زیرساخت های ارتباطی، کارشناسان معتقدند که در دنیایی که به طور فزاینده ای در حال دیجیتالی شدن است، اتصال به اینترنت پرسرعت به جای تجمل به یک ضرورت تبدیل شده است.
اینترنت پرسرعت شیوه زندگی، کار، ارتباط و دسترسی به اطلاعات را تغییر داده است. از انجام معاملات تجاری گرفته تا پخش فیلم و موسیقی، اینترنت پرسرعت به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده است و از این رو توسعه زیرساخت های آن برای هوشمند سازی بسیار حائز اهمیت است.
از سوی دیگر رشد اقتصادی یکی از مهمترین مزایای اتصال به اینترنت پرسرعت است و با ظهور تجارت الکترونیک و کسب و کارهای برخط، یک اینترنت پرسرعت و قابل اعتماد برای رونق کارآفرینان و کسب و کارهای کوچک بسیار مهم است.
با این حال دولت چهاردهم با درک این موضوع برای ایجاد و ورود نسل پنجم اینترنت در مازندران و دیگر نقاط کشور در تلاش است که گواه این مطلب سخنان اخیر وزیر ارتباطات است که گفته بود نسل پنجم اینترنت تلفن همراه تا پایان سال با اولویت کلانشهرها فعال خواهد شد و همچنین بحث برگزاری مزایده فرکانس سههزار و ۶۰۰ و سههزار و ۷۰۰ که ۵G است این هفته تعیین تکلیف میشود.
سید ستار هاشمی روز یکشنبه -دیروز- در حاشیه بازدید از سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران درباره فعال سازی فناوری ۵G بر روی تلفن های سامسونگ اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در چارچوب دیپلماسی فناوری دنبال شده، موضوع فعال سازی امکان استفاده از نسل پنجم تلفن همراه روی گوشی های سامسونگ بود که با دعوت از سفیر کشور کره جنوبی و مذاکراتی و قولی که از وی گرفته ایم و پیگیری هایی که سفیر انجام داده، فعال سازی نسل پنجم اینترنت روی تلفن های سامسونگ درحال فعال شدن است.
وی افزود: در کنار این موضوع، توسعه زیرساخت های نسل پنجم را هم در کشور در دستور کار داریم و بحث برگزاری مزایده فرکانس سههزار و ۶۰۰ و سههزار و ۷۰۰ که فرکانس مخصوص ۵G است، این هفته تعیین تکلیف می شود و امیدواریم در سال جاری بحث نسل پنجم تلفن همراه را با اولویت کلانشهرها در کشور راه اندازی کنیم.
افتتاح سایت نسل پنجم اینترنت در مازندران
در ورای موضوعات مطرح شده در سفر ۱۸ اردیبهشت امسال سید ستار هاشمی به مازندران و بهرهبرداری همزمان و برخط طرحهای ارتباطی استان که در ساری برگزار شد، سایت نسل پنجم اینترنت در این خطه افتتاح شد.
این پروژهها شامل توسعه و ارتقای سایتهای تلفن همراه، ایجاد سایتهای جدید در مناطق کمبرخوردار و بهرهبرداری از شبکه ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها (FTTH) در سطح استان است.
در قالب این طرحها چندین سایت ارتباطی ۲ اپراتور تلفن همراه و سایتهای نسل پنجم تلفن همراه، تعدادی از طرحهای ارتباطی مخابرات منطقه مازندران، طرح فیبر نوری منازل و کسبوکارها و چند طرح زیرساختی ارتباطی عمومی در نقاط مختلف استان با حضور وبیناری وزیر ارتباطات به بهرهبرداری رسید.
برای ایجاد سایتهای ارتباطی تلفن همراه که امروز با حضور سید ستار هاشمی به بهرهبرداری رسید ۴۸۴ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد.
پیش از سفر هاشمی به مازندران، تعدادی از معاونان وزیر به نمایندگی از وزیر ارتباطات به شهرهای مختلف این استان سفر کردند تا مشکلات و چالشهای ارتباطی شهرستانها را بررسی کنند.
سرمایه گذاری ۷۱۰ میلیارد ریالی وزارت ارتباطات در مازندران
همچنین استاندار مازندران گفت: دولت چهاردهم ۲۴۰ طرح عمرانی و زیرساختی نیمه تمام و راکد استان را باهدف افزایش رفاه و عدالت اجتماعی در ماه های اخیر به سرانجام رساند.
مهدی یونسی رستمی در جلسه شورای مشاوران استانداری مازندران در ساری اظهار کرد: در چند ماه اخیر که به عنوان استاندار مازندران در خدمت شهروندان استان هستم، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حدود ۷۱۰ میلیارد تومان پیرامون اتمام پروژه های نیمه تمام استان سرمایه گذاری کرده است.
وی تصریح کرد: در سفر اخیر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مازندران مقرر شد پارک اقتصادی دیجیتال مازندران در شهرستان ساری احداث شود تا بتوانیم از ظرفیت سیستم هوش مصنوعی، صنعت پاک و سبز، دانش بنیان که از اولویت های مهم ما در توسعه استان است برای سرمایه گذاری بیش از پیش بهره ببریم.
استاندار مازندران ادامه داد: طی پنج ماه اخیر بهره برداری و اتمام ۵۰۰ پروژه نیمه تمام را آغاز کردیم که ۲۴۰ پروژه به بهره برداری رسیده و مابقی تا پایان شهریور ماه افتتاح خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: تا ۱۵ خرداد ماه امسال تمام سرعت گیرهایی که در جاده های شهری و روستایی استان غیرمجاز هستند و مصوبه شورای ترافیک ندارند می بایست جمع آوری شود.
یونسی رستمی گفت: تمامی فرمانداران موظف هستند با هماهنگی خیران، کلنگ نوسازی ۲ مدرسه نا ایمن را بر زمین بزنند و تا هفته آینده اسامی مدارس را اعلام کنند و تاکنون ساخت یا نوسازی ۱۰۱ مدرسه شروع شده و با این ۴۴ مدرسه ۱۴۵ مدرسه نا ایمن در استان بازسازی می شود.
رفع قطعی ۹۴ سایت تلفن همراه و مرکز مخابراتی در مازندران
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات مازندران هم از رفع مشکلات ارتباطی ۵۴ سایت تلفن همراه و ۴۰ مرکز مخابراتی شهری و روستایی مازندران در ماه های اخیر خبر داد و گفت: در حوزه زیرساخت با تلاش همکاران مشکل خاصی در استان وجود نداشته و همه مسیرهای انتقال و پهنای باند ورودی استان در شرایط عادی قرار دارد.
اسماعیل اعزی اظهار کرد: ۵۴ سایت تلفن همراه و ۴۰ مرکز مخابراتی که ماه های قبل دچار قطعی شده بودند و مشکلاتی غیر از قطعی برق داشتند و امکان تردد و رسیدگی به آنها وجود داشت، با تلاش همکارانمان در مخابرات منطقه مازندران و اپراتورهای تلفن همراه به حالت عادی بازگشتند و اکنون ارتباطات در همه این مناطق پایدار شده است.
رییس کارگروه توسعه ارتباطات استان مازندران افزود: هماستانیها میتوانند با شماره تماس ۱۹۵ یا شماره ۰۹۳۸۰۱۱۴۵۲۷(بهصورت پیامکی) مشکلات خود را در حوزه ارتباطات با همکاران ما در اداره کل مطرح و پیگیری کنند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات مازندان از رشدِ ۴۰ درصدی ضریب نفوذِ اینترنت همراه و رشد ۳۰ درصدی تلفن همراه طی چهار سال گذشته در این استان خبر داد.
وی صدور مجوز ۴۵۴ دار پیشخوان را از دیگر اقدامات این بخش برشمرد و افزود: همچنین طی این مدت ارایه تسهیلات اشتغالزایی به شرکتهای دانشبنیان زمینه اشتغالزایی برای بیش از ۲۰۰ نفر را فراهم کرد.
اعزی، ۲ طرح فیبر نوری و توسعه ارتباطی بخش روستایی را از ابر پروژههای این نهاد معرفی کرد و افزود: این در پروژه با پیشرفت خوبی در حال انجام است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات مازندران، تصویبِ یک فصل مجزای برای توسعه ارتباطات در برنامه هفتم توسعه را از اقدامات مهم دولت در زمینه ارتقای فناوری ارتباطات و اطلاعات دانست و افزود: این امر نشان میدهد که مسوولان در سطح ملی به اهمیت فناوری ارتباطات در رشد شاخصهای اقتصادی و اشتغال واقف هستند.
استان مازندران بر اساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این استان دارای ۵۸ شهر و سه هزار و ۶۲۲ روستاست که از این تعداد ۲ هزار و ۹۱۰ روستا دارای سکنه است.